Activiteiten voor jongeren

 

Al enkele jaren zijn er activiteiten voor jongeren zo tussen de 10 en 17 jaar aan de Sint Hubertus: de zogenaamde Panna (voetbalkooi), Outdoor en Meidenclub Supergirlzz.

Alle activiteiten in de Klaphek worden georganiseerd door YfC | the Mall. Voor vragen of aanmelden kun je altijd contact opnemen met Marco.
Zie hieronder bij de links.

Panna
Al meer dan een jaar staan we elke maandagavond van 19.30 tot 21.00 uur met de panna op het trapveldje aan de Sint Hubertus. Elke maandagavond staat de kooi open voor een potje CageSoccer of Panna-KnockOut voor jongeren in de leeftijd van 10 tot 17 jaar. Sinds maart 2007 staan we nu ook elke woensdagmiddag van 15.30 tot 17.00 uur op hetzelfde trapveldje. Als je zin hebt in een leuke potje voetbal of een gezellig praatje kom dan langs op maandagavond of woensdagmiddag.

Namens het bestuur: Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering 2006 van de buurtvereniging is besloten om een bijdrage te geven om deze activiteiten te sponsoren voor dat seizoen. In de jaren er na heeft de Buurtvereniging steeds meegeholpen met een jaarlijkse donatie van rond de € 700.

Outdoor
Elke derde zaterdagmiddag van de maand kan je er op uit met andere jongeren. Van 13.00 tot 17.00 uur zijn er verschillende dingen te doen: voetbal toernooi, mountainbiken met aansluitend bbq etc..

Meidenclub
Met een groepje meiden naar De Wissel om daar met spannende dingen bezig te zijn. Wat voor dingen? Bijvoorbeeld make-uppen, girltalk en geinen. Wanneer? Woensdag elke veertien dagen van 19.00 tot 20.30. Verzamelen op het Trapveldje aan de Sint Hubertus om 18.45 uur.

Jongerenraad
Het gemeentebestuur in Ede wil jongeren meer betrekken bij wat er bestuurlijk in Ede gebeurt. Eind 2007 en begin 2008 was er een werving voor jongeren die in de Jongerenraad wilden plaatsnemen. Er zijn nu jongeren die in de Jongerenraad zitting hebben.
Wil je een jongerenaangelegenheid onder de aandacht brengen? Dan is het slim om contact op te nemen met iemand uit de Jongerenraad of de hele Jongerenraad een mail te sturen.

Meiden activiteit
In het Jongeren Centrum Peptalk kan je terecht op donderdagmiddag van 15.30 - 17.30 uur. Wat er precies gedaan wordt in die tijd is natuurlijk een zaak van jullie zelf, meiden!

lijn

Handige links

 

informatie adressen

De Fonkel is de lokale school hier in de wijk. Het is een zogenaamde LKZ school met betrokken leerkrachten. Er mag sinds eind 2009 niet meer op hun schoolplein gespeeld worden door kinderen uit de buurt.


Locatie Ede
Jachtlaan 14
6713 KM Ede
0318 - 644 090

 

Jongeren Informatie Punt ook wel bekend als JIP geeft informatie en advies over werk, school, geld, drugs, seks, rock & roll, huisvesting, rechten & plichten en vrije tijd.
In Ede is geen JIP om te benaderen. De dichtstbijzijnde plek is in Barneveld .

JIP
Jongerencentrum
Nieuwe Markt 8
3771 CB Barneveld
0342 - 42 04 65

 

Jong in Gelderland is de website voor Gelderse jongeren. Je vindt hier naast de agenda, nieuwtjes en ervaringen van jongeren ook info over bijvoorbeeld geld, werk en wonen, seks, verslaving, geweld, criminaliteit en nog veel meer. Jongingelderland is een activiteit van Spectrum en deze organisatie doet aan maatschappelijke ontwikkeling in Gelderland.

Jong in Gelderland
Informatiecentrum Spectrum
Arnhemsestraatweg 19
6881 NB Velp
026 - 384 62 62
ic@spectrum-gelderland.nl

 
Ons Eigen Honk is een Buurthuis net buiten onze buurt waar de nodige activiteiten zijn. Er is een speeltuin voor de kleintjes en een trapveld voor de groteren. Ook zijn er bingo- en creative middagen. Ons Eigen Honk
Begonialaan 42
6713 GX EDE
0318 - 619 454
 

Peptalk is een jongerencentrum en is gelegen net buiten de Klaphekwijk op de Peppelensteeg.

Peptalk
Jongerencentrum 'PepTalk'
Gebouw 'de Kei'
Peppelensteeg 10
6715 CV Ede
0318 - 690 650

 

SMS Gedragscode is een website die een boel gedoe kan oplossen als je per ongeluk of zonder het te weten (door een ander?) geabonneerd bent geraakt bij een SMS dienst. Als je nergens een STOP hebt kunnen vinden voor bijvoorbeeld een ringtone abonnement, stel je SMS filter dan in bij deze dienst.

SMSgedragscode
Alleen contact via je
eigen Telecom provider

 

YfC organiseert hier in de wijk diverse activiteiten, waarvan de Panna de meest bekende is. Wil je meer weten over Youth for Christ 'The Mall', klik dan naar hun website.

YfC Ede
Thomaslaan 32
6712 CM Ede
06 - 49 39 00 54
e-mail Marco