[EDE] (ANP) De treinen van de NS rijden op Koningsdag, zaterdag 27 april, volgens de speciale Oranjedienstregeling. Naar veel steden rijden dan meer treinen dan gebruikelijk, die ook nog langer zijn. Ook is er meer NS-personeel op de been.

Meer lezen

[EDE] De mooiste cellosonate van de hele negentiende eeuw? De meeste muziekliefhebbers zijn het erover eens dat César Franck die schreef. Dit absolute meesterwerk beluister je op zaterdag 25 mei in de Edesche Concertzaal. Meestercellist Julian Steckel en onze inmiddels vermaarde artist in residence Dmytro Choni spelen dit stuk in samenhang met Beethovens Derde Cellosonate en de Cellosonate van Debussy.

Meer lezen

[EDE] In de gemeente Ede zullen zes bestaande gebouwen worden 'opgetopt' met woningen. Dat meldt de provincie Gelderland donderdag in een persbericht. Het doel is dat de eerste woningen eind 2025 op het dak staan. De komende vijf jaar moet dit worden uitgebouwd tot 12.000 optopwoningen, verspreid over Gelderland.

Meer lezen

[BENNEKOM] Het mannenkoor Voice Male bestaat dit jaar 20 jaar. Het koor werd opgericht met als motto: 'Geen noot, geen nood'. Ook al kun je geen noten lezen, je kunt allemaal lekker zingen. Elke dinsdagavond wordt er van 19.45 uur tot 21.45 uur gerepeteerd in de Brink in Bennekom. Om dit heuglijke feit te vieren geeft het koor 'een feestje'.

Meer lezen

[EDE] Donderdagmiddag is er in Ede een groot formaat muurschildering gemaakt van Eurovisie Songfestival artiest Joost Klein, de inzending uit Nederland. De muurschildering is te zien aan de schildervrijplaats van Ede, gelegen aan de Dwarsweg.

Meer lezen

[EDE] Het aantal aanvragen voor een paspoort is in Ede dermate gestegen dat vanaf maandag 15 april de desbetreffende balie op het gemeentehuis voor veel zaken alleen op afspraak te bezoeken is. Dat komt mede omdat in de aanvragen op bepaalde momenten een piek is. Het is wel mogelijk digitaal zelf een afspraak te maken. Het is overigens een maatregel die in veel gemeenten al eerder is genomen.

Meer lezen

[EDE] ,,Hoewel er twee jaar geleden een college aantrad dat meer waarde hecht aan behouden wat is dan bouwen aan wat kan zijn, zaten er voor de oplettende lezers enkel kleine vooruitstrevende lichtpuntjes in het bestuursakkoord," opende D66-fractievoorzitter Sam Elfvering de algemene beschouwingen bij behandeling door de raad van de programmabegroting 2023.

Meer lezen

[EDE] Er zijn geen signalen dat er in de gemeente Ede een toename is van anti-semitisme. Voor zover wethouder Karin Bijl weet zijn er zowel vorig jaar als tot nu toe dit jaar in Ede geen meldingen geweest van anti-semitisme. Zij deed deze uitspraak in het vragenuurtje donderdagavond van de raadsvergadering. Het raadslid Nico van der Poel (SGP) stelde er vragen over.

Meer lezen

[EDE] (ANP) De provincie Gelderland raadpleegt een wolvendeskundige over een wolf die rondloopt en ,,geen schuw gedrag'' vertoont, laat een woordvoerder weten. De provincie gaat mogelijk ingrijpen met een paintballgeweer, door het afschieten van het dier of anderszins. Als de provincie daarvoor kiest, zou dat de eerste keer zijn.

Meer lezen

[OTTERLO] Een man is donderdag door de politie uit zijn Otterlose woning gehaald, zo laat de Edese politie weten via haar Facebookkanaal. Dit nadat tot tweemaal toe een melding binnenkwam waaruit bleek dat hij mogelijk een gevaar voor zichzelf of zijn omgeving zou kunnen zijn. De Aanhoudingseenheid/Ondersteuningsgroep (AE/OG) kwam om deze reden ter plaatse. In verband met de politie-inzet, werd de weg rondom de woning tijdelijk afgezet.

Meer lezen