[EDE] Wie een ommetje in de buurt maakt, moet tegenwoordig moeite doen om geen minibieb tegen te komen. Want dat inwoners van de gemeente Ede van boeken houden, blijkt wel uit de meer dan honderd openbare boekenkastjes die onze gemeente rijk is. Deze week doet Teunis Bunt een boekje open over zijn minibieb aan de Bosvijverlaan in Ede.

Meer lezen

[EDE] In het eerste halfjaar van 2024 zijn er in de gemeente Ede meer woninginbraken geweest dan in het eerste halfjaar van 2023. Landelijk was er echter sprake van een daling van het aantal inbraken.

Meer lezen

[EDE] Het wordt de komende dagen tropisch warm in Nederland. Wie verkoeling zoekt, kan in ruim negenhonderd recreatiewateren een frisse duik nemen. Maar let op: bij honderd van deze zwemlocaties geldt een waarschuwing of negatief zwemadvies. De laatste informatie over de waterkwaliteit in jouw omgeving vind je op de onderstaande kaart.

Meer lezen

[EDE] Vrijdag en zaterdag bereikt de temperatuur in Nederland 30 graden en ook in veel andere delen van Europa is het dan tropisch warm. Vanaf zondag slaat in het noordwesten van Europa het weer om naar een koeler en wisselvalliger weerbeeld met maxima rond 24 graden en af en toe buien. In de Alpen komen ook dagelijks stevige buien tot ontwikkeling en is het volgende week een graad of 22. In heel Zuid-Europa liggen de temperaturen een stuk hoger, tussen 32 en 28 graden, en is het veelal zonovergoten.

Meer lezen

[HARSKAMP] De rechtbank in Zutphen heeft een 46-jarige Kootwijkerbroeker veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf en een rijverbod van vijf jaar. De man veroorzaakte in oktober 2022 een ongeval in Harskamp, waarbij de 21-jarige bijrijder uit Harskamp om het leven kwam.

Meer lezen

Een 46-jarige man moet drie jaar de cel in voor zijn roekeloze rijgedrag in Harskamp, waardoor zijn bijrijder overleed. De man veroorzaakte in oktober 2022 een verkeersongeval onder invloed van alcohol en cocaïne.

Meer lezen

Edese gemeenteraad: ‘Dakloosheid in Ede is een urgent probleem’  Bennekoms Nieuwsblad

Meer lezen

Fotoquiz EdeStad.nl: ‘Hoe goed ken jij Ede?’ (193)  Ede Stad

Meer lezen

Controleactie politie Ede leidt tot boetes op het Museumplein  Ede Stad

Meer lezen

Cultura kleurt deze zomer met "Street" Art Exhibition  AD

Meer lezen