EDE – Een 37-jarige vrouw uit Ede is dinsdag 28 maart veroordeeld tot zes jaar
Het bericht Vrouw uit Ede krijgt zes jaar cel verscheen eerst op Ede .

Meer lezen

[EDE] De bij TTV Ede spelende tafeltennissers Sem Roelofs en Paul van der Oord hebben een droom: meedoen aan de Paralympische Spelen in Parijs of Los Angeles.

Meer lezen

[EDE] Bij de viering van het behalen van zijn 100e verjaardag op 16 februari heeft Jur Heerema (midden) aan de visite gevraagd om geld te doneren aan de Voedselbank Ede. Het ingezamelde bedrag van 1520 euro is in ontvangst genomen door algemeen coördinator Roos Hordijk van de Voedselbank. Bijna 160 huishoudens in Ede leven onder het bestaansminimum en zijn afhankelijk van deze instantie voor hun boodschappen. Volgens zoon Arjen (links) is het motto van zijn vader altijd al geweest om te delen met minder gefortuneerden.

Meer lezen

[EDE] Op vijftien podia in het centrum van Ede vindt zondag 2 april van 16.00 tot 20.00 uur de zeventiende editie van Sunday Blues plaats. Na drie jaar pauze doet de vernieuwde organisatie, bestaande uit Xander Haalboom, Luuk Eggels, Sam Kersten en Tonny van Brummelen, er alles aan het succes en niveau van eerdere edities te evenaren. In de bijlagen de deelnemende muzikanten/bedrijven en een routekaartje.

Meer lezen

[EDE] (ANP) Boeren in de gemeente Ede die willen stoppen of al gestopt zijn met hun agrarische bedrijf, kunnen vanaf april gebruikmaken van een regeling waarmee ze snel en makkelijk de bestemming van hun perceel kunnen wijzigen. De gemeente neemt vergunningen voor agrarische bedrijven die niet meer als zodanig functioneren uit de markt, zodat de regeling ook bijdraagt aan het verminderen van de stikstofuitstoot, aldus verantwoordelijk wethouder Jan Pieter van der Schans.

Meer lezen

[EDE] De rechtbank veroordeelt een 37-jarige vrouw uit Ede tot een gevangenisstraf van 6 jaar voor het plegen van doodslag. Op 19 maart 2022 reed de vrouw op de drukke parkeerplaats bij De Halte in Ede tegen een bedrijfsbus aan. Kort nadat de bestuurder haar daarop had aangesproken, reed de vrouw hem aan. Vervolgens reed zij meerdere malen over hem heen, onder meer over zijn hoofd en borst. Daarna reed ze weg, waarbij ze het slachtoffer in zeer kritieke toestand achterliet.

Meer lezen

De Vereniging Zeeheldenbuurt wil een welkomstmapje aanbieden aan nieuwe bewoners. Het mapje bestaat uit:
<ul>
<li>een informatieboekje over de buurt met actuele informatie over de buurtvereniging en haar activiteiten, projecten in de buurt zoals de herinrichting en de energietransitie, geschiedenis van de buurt en zijn bewoners en adressen van organisaties in en voor de buurt,</li>
<li>de laatste twee huis-aan-huis nieuwsbrieven</li>
<li>folders van organisaties in en om de buurt.</li>
</ul>
Bewoners kunnen het aan de vereniging melden wanneer iemand nieuw in de straat is komen wonen, Zij kunnen desgewenst ook zelf het welkomstmapje gaan aanbieden aan de nieuwe buren.<br />
Als je het project wilt steunen kun je je bon doneren op <a href="https://www.ededoet.nl/initiatief/3560">https://www.ededoet.nl/initiati…; of de code van je bon mailen aan <a href="mailto:zeeheldenbuurt@ede-west.nl">zeeheldenbuurt@ede-west.nl</a&gt;. Bonnen kun je ook inleveren op

<ul>
<li>Bettekamp 71</li>
<li>Telefoonweg 13</li>
<li>Witte de Withstraat 61</li>
<li>De Ruyterstraat 40</li>
</ul>
Een informatiemap voor je nieuwe buren kun je aanvragen op <a href="mailto:zeeheldenbuurt@ede-west.nl">zeeheldenbuurt@ede-west.nl</a&gt; of telefonisch op 06-46054516<br />
De pdf-versie van het buurtinformatieboekje kun je ook <a href="https://ede-west.nl/sites/default/files/bestanden/Informatiemap%20Zeehe… downloaden</a>

Meer lezen

[EDE] Wanneer begint de lente? Op 1 maart, 20 maart, als de vink zingt, de citroenvlinder vliegt, speenkruid bloeit, de vlier uitloopt? Of als het aantal verkeersslachtoffers - onder dieren, wel te verstaan - explosief toeneemt? Welnu, het is zover.

Meer lezen

[EDE] Eén jaar geleden kondigde minister Weerwind van Rechtsbescherming een verbod op zogeheten ongerichte gokreclame aan. Het gaat om bijvoorbeeld reclame in bushokjes of op tv. Begin dit jaar zou het verbod van kracht worden, maar die termijn is niet gehaald. Naar verwachting gaat het verbod nu op 1 juli in. Het Edese raadslid Niek van den Brink (ChristenUnie) constateert dat er gemeenten zijn (zoals Tilburg) waar in afwachting van het landelijk verbod zelf stappen worden ondernomen en er duidelijke regels of een verbod komt op gokreclame.

Meer lezen

[LUNTEREN] Inmiddels hebben 1.300 liefhebbers van de online video's van het brandweerkorps in Lunteren een online petitie getekend. Daarmee pleiten ze ervoor dat het korps zo snel mogelijk weer nieuwe video's mag gaan uitzenden via YouTube.

Meer lezen